Битката за запазването на Радио България приключи в негова полза, но на

...
Битката за запазването на Радио България приключи в негова полза, но на
Коментари Харесай

Бетина Жотева към журналист от БНР: Ако си отворите устата още веднъж за мен, ще видиш какво става

Битката за запазването на Радио България завърши в негова полза, само че на финала си даде непредвиден отзив - публицист от БНР се оплака, че е бил обществено застрашен от член на Съвет за електронни медии.

Журналистът от БНР Къдринка Къдринова упрекна Бетина Жотева, че я е заплашиха поради заложен въпрос в Народното събрание и даже пусна запис (вижте по-надолу).

Скандалът избухнал преди седмица на съвещание на Комисията по културата и медиите в Народното събрание, само че бе огласен едвам през днешния ден от Къдринова - дълготраен публицист и публицист. Депутати, взели участие в съвещанието, описаха пред OFFNews, че по време на полемиката за ориста на чуждоезичното Радио България Къдринова взела думата и се обърнала към Жотева. Въпросът бил провеждала ли е тя от името на външния министър Екатерина Захариева диалози с посланици с изгода на решението за закриване чуждоезичната стратегия на БНР. Жотева не дала отговор всъщност, само че по-късно в залата се обърнала към Къдринова с думите: „ Подозирам, че ме вкарвате в някаква конспирация. ” И я предизвестила: „ Ако си отворите устата още един път за мен, ще видиш какво става ”.

Ето по какъв начин самата журналистка предава случилото се:

Залахите са записани от репортерския ми диктофон, който бе включен, с цел да записва цялата полемика. Те са чути и от присъствалата на съвещанието на комисията Снежана Тодорова, ръководител на УС на Съюз на българските журналисти.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР